Slavičínský Šikula 2012 - 24.-25.3.2012

Výsledkové listiny, fotografie a postřehy ze soutěží a výstav papírových modelů
Odpovědět
Josef1975
Příspěvky: 208
Registrován: sob 21.1.2012 8:19
Bydliště: Zlínský kraj

Slavičínský Šikula 2012 - 24.-25.3.2012

Příspěvek od Josef1975 »

Dávám k dispozici pár fotek z modelářské akce Slavičínský šikula konané ve Slavičíně ve Zlínském kraji. Akce byla jak pro "plasťáky" tak pro "papíráky". Našlo se taky pár RC modelů a jako doprovodný program byla přehlídka vojenské techniky a vybavení. Sál Sokolovny není nějak velký, takže to spíš byla taková "rodinná" akce. Mě osobně se výstava líbila, nadchly mě TEOvy modely F1 a u plastových modelů jsem zavzpomínal na období, kdy jsem tyhle kousky taky lepil.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) Josef1975 dne čtv 29.3.2012 14:33, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
Medium
Příspěvky: 400
Registrován: pon 30.1.2012 21:28

Re: Slavičínský Šikula 2012 - 24.-25.3.2012

Příspěvek od Medium »

Pěkné fotky, našlo by se i pár slov k zhodnocení a přiblížení akce, která mnohým asi není moc známá?
Uživatelský avatar
bh69
Příspěvky: 68
Registrován: sob 4.2.2012 7:48
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Slavičínský Šikula 2012 - 24.-25.3.2012

Příspěvek od bh69 »

ta formule zvetsena na dvojnasobek se mi libi - to uz se da pohodlne stavet :)
Uživatelský avatar
Zdeněk-TEO
Moderátor
Příspěvky: 1295
Registrován: pon 12.12.2011 10:16
Bydliště: Havlíčkův Brod

Re: Slavičínský Šikula 2012 - 24.-25.3.2012

Příspěvek od Zdeněk-TEO »

Byl to 12-tý ročník soutěže plastikových modelů a 8 ročník papíráků. Plastikáči mají slangově nazvanou soutěž Wyhazovák, u papíráků to je Zoubek. Když jsem se pídil u organizátorů oč jde, bylo mi lehce a logicky vyšvětleno, že wyhazovák jsou ta kolečka na plastovém stromečku modelu, kterým se vyhazuje vylisovaný model z formy ven, no a u zoubku je to také logické, a to zoubky - pomocné chlopničky ve tvaru zoubků.

Interiér sokolovny na mě působil velice příjemným dojmem, okolo stolů s vystavovanými modely, byly naskládané židličky opěradly k divákům. To dokázalo zabránit nechtěným střetům vysících mobilů nebo foťáků, okolo krků diváků s vystavovanými modely. Doprovodný program nejsem schopen zhodnotit, neboť jsem sobotního brzkého rána sedl do svého pažouta a hupky dupky na výstavu do Ostravy. V odpoledních hodinách (okolo 15-té hodiny) jsem opět usedl do kokpitu svého wagen a navrátil jsem se do Slavičína. Čekala tam na mě obědo-večeře v podobě plného talíře bramborového salátu s řízkem jako letiště. Organizátoři mě požádali o aktivní účast při hodnocení papírových modelů. Jednalo se o formu líbí - nelíbí. Pro ostřejší pohled na modely jsme dostali okoštovat domácí, velice chuťově vydařenou lihovinu (švestka, ale i meruňka). Řeknu Vám ...fakt velice šmakózní.

Po oficialitách bylo dostatek času na pokec mezi námi. Padlo tam pár dotazů jak třeba na bombírované bočnice kol - nu což....nádobíčko jsem měl sebou a jal se k praktické ukázce jak slinit, aby bylo dosaženo co nejvhodnějšího natvarování. Další debata probíhala v duchu co a jak vlastně na papírácích dělat a nedělat.

Jelikož Slavičínksý šikula je akcí na celý víkend, strávil jsem i sobotní noc v prostorách nedalekého domu dětí a mládeže. Tam jsem mohl shlédnout útroby dílny modelářů, ochutnat další domácí a povídat si s velmi příjemnými lidmi. Nedělní dopoledne bylo vyplněno stále jako věřejná výstava modelů s následným ukončením dopoledního času, vyhodnocením výsledků soutěže plasťáků i papíráků. Akce jako taková je dost věnovaná tvorbě dětí a samotným dětem, které při vyhodnocení k udělovaným diplomům dostávali peněžní poukázky k výběru modelů u prodejce přímo na akci.

Na závěr a při loučení se z účastníky, jsem dostal oficiální pozvání na Hodonínský Hrozen pořádáný v říjnu tohoto roku. Na závěr můžu konstatovat, že akce zdařilá, příjemné prostředí, příjemní lidé, bohužel místo konání je v hodně východní části republiky, ale i přes tento fakt a kolidování s termínem akce v Ostravě, lze obou těchto akcí se zůčastnit.

Ta zvětšená formulka byla od domácího modeláře. Velikostí velice atraktivní, ale na lepení zas tak jednoduchý model to není. Je zde potřeba daleko více dávat si pozor na geometrii, než u klasického královského měřítka 1:24.

Co více psát? Kdo tam nebyl, tak nezažil to co já....Děkuji organizátorům, že mi udělali místo na formulky.
Tomáš H.
Příspěvky: 1
Registrován: ned 26.2.2012 19:46

Re: Slavičínský Šikula 2012 - 24.-25.3.2012

Příspěvek od Tomáš H. »

Tak se nakonec i já " osmělím" a přidám něco z akce. Posílám odkaz na fotky, sice ne moje, ale plně vystihují atmosféru a souhlas autora mám 8-)

http://pzupko.rajce.idnes.cz/Slavicinsky_sikula_2012" onclick="window.open(this.href);return false;

Musím poděkovat Zdeňkovi-Teovi za milá slova i za to, že nás svoji návštěvou poctil.
A na závěr, těším se do Luhačovic ;)
Tomáš H.
Odpovědět

Zpět na „Ohlédnutí za akcemi / Photos from paper shows“