Jak to bylo s BMW M3 co vyšel v serii RSC

Aneb Kavárna - vítáni jsou slušní hosté
Zamčeno
JoseFxx
Příspěvky: 869
Registrován: sob 21.1.2012 15:51
Bydliště: Liberec

Jak to bylo s BMW M3 co vyšel v serii RSC

Příspěvek od JoseFxx »

Okolnosti věci mě donutili k tomuto činu.
Jedná se o spor mezi mnou a Ivanem Rybou neboli Yvanem.
Začalo to ještě na starém foru. Yvan předvedl svůj recolor Lancie Delty, tak jsem ho na podzim roku 2009 poprosil o recolor Škody 130RS pro mě. Recolor provedl drobnosti opravil a dostal zaplaceno za práci ve dvou splatkách.
Spokojenost na obou stranách.
Uběhla doba a mě napadla myšlenka oprášit jeden starý model z ABC zvětšit ho dát mu nový kabát a vydat veřejnosti. Jednalo se o model BMW M3. Byl podzim roku 2010. Po zkušenosti s prací Yvana jsem ho znovu oslovil. Souhlasil. Řekl, že má moc práce, ale čas si udělá. Na Chodově 2011 jsme si plácli osobně. Yvan ode mě dostal nascenovaný a zvětšený model z ABC a začal překreslovat ( vše posvětil Michal Antonický)
Jenže ouha. Práce i komunikace u Yvana jaksi vázla. V Neratovicích 2011 mě ani nepoznal i když jsme byli domluvení, že předvede co má a nic.
Na Chodově 2012 mi slíbyl do 14 dnů bilou alfu na slepení. Přišla až za 3 měsice. Neměl jsem čas tou dobou tak mi lepení také trvalo. Yvan vysledek dostal, ale komunikace minimalni. Tak jsem se rozhodl projekt stopnout. Nechat ho odležet, možná najít jiného kreslíře. Yvan najednou řeci, že co začal to dodělá. A hup Neratovice 2012, Barevná verze na stole a Yvan oznamuje, že našel člověka, který nám to vydá.Neřekl kdo.
V lednu oznámil, že to vydá Ondra Hejl. A já jsem byl najednou s projektu venku a Yvan slízl všechnu smetanu.
Tak co si o tom myslíte jaký je Yvan?
A má ho Ondra Hejl právo hájit?
pahejl69
Příspěvky: 304
Registrován: čtv 26.1.2012 17:19

Re: Jak to bylo s BMW M3 co vyšel v serii RSC

Příspěvek od pahejl69 »

S Josefem jsme to řešily přes sz. asi záleží na úhlech pohledu. Já za sebe k tomu sporu přišel jako slepý k houslím, řek jsem že jsem poznal jeden úhel a po mnoha zkušenostech s Ivanem si osvojuji právo ho a sebe bránit.
Takže po všem, né právo ale povinost tak to cítím já a může si o mně myslet kdokoliv- co koliv. Jsem trouba kterému musíš mockrát ublížit než s člověkem skončím. Pár lidí mne zná ví co jsem zač znají i Ivana. Víc mi asi záleží na tom co si o nás myslí lidé kteří nás mají rádi u těch druhých nás to může mrzet ale co už?
Takže na konec ještě jednou: ANO MÁM POVINOST A BUDU IVANA BRÁNIT
JoseFxx
Příspěvky: 869
Registrován: sob 21.1.2012 15:51
Bydliště: Liberec

Re: Jak to bylo s BMW M3 co vyšel v serii RSC

Příspěvek od JoseFxx »

Upřímně proti Ondrovi nic nemám. Ten neměl potuchu ohledně tohoto všeho.
Uživatelský avatar
Standa F.
Administrátor
Příspěvky: 1207
Registrován: pon 5.12.2011 16:02
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak to bylo s BMW M3 co vyšel v serii RSC

Příspěvek od Standa F. »

... a včil Ivan ... a pak Josef ... a pak Ivan ... :roll:

Josefe, takhle to medializovat nemá cenu. Veřejnost těžko rozřeší váš problém a "kdo je ten hodný", když jde o zcela soukromou komunikaci a obtížný zrod modelu, do kterého nikdo nevidí. Prostě se budete přetlačovat, až to skončí hádkou a tohle vlákno v koši. "Bulvární zprávy" si sice každý rád přečte, ale jaký to má pro nás smysl ... :?

Ivan by projevil velkou moudrost, kdyby už nereagoval, ale právo bránit se mu neupírám.
Uživatelský avatar
Bambulo
Příspěvky: 42
Registrován: pát 20.1.2012 21:42

Re: Jak to bylo s BMW M3 co vyšel v serii RSC

Příspěvek od Bambulo »

Obrázek

ak som spravne pochopil , tak vsetko co si Ty s tym JozeFxx urobil bolo , ze si dal Yvanovi zvacsenu kopiu s poziadavkou na upravu a potom si zlepil bielu alfu
... z toto nechapem aku "smetanu" by si chcel zlizat Ty , ked pouzijem Tvoj citat z prveho prispevku
... vsetko na tom urobil aj odkomunikoval Yvan a to ako s vydavtelom , tak s autorom predlohy m takze on je jediny kto ma moralne pravo s tym nieco robit
... jedine co mozes chiet Ty je aby Ti Yvan podakoval za napad , nic viac
... a odpovede na otazky v zavere Tvojho prveho prispevku su :
- Yvan ako ho uz vela rokov poznam je prijemny a slusny clovek o ktorom neviem ze by klamal a kradol
- ano , Ondra Hejl , ktoreho rovnako poznam velmi dlho a mam na neho rovnaky nazor ako na Yvana , ma pravo ho hajit

... co si myslim o Tvojom prispevku a teme ktoru si tu nadhodil , tak je hlupa a je to len o Tvojom egu ktore nejakym sposobom utrpelo , prepac ze som to takto priamo napisal , ale inak to neviem

... v globale musim suhlasit so vsetkym co napisal Standa Fajkus

Robo
JoseFxx
Příspěvky: 869
Registrován: sob 21.1.2012 15:51
Bydliště: Liberec

Re: Jak to bylo s BMW M3 co vyšel v serii RSC

Příspěvek od JoseFxx »

Bambulo takže schvaluješ, že ja dal Ivanovi nápad, vrazil mu podklady.
A on si s tim odkráčí k jinému vydavateli. Dohodne se s někým mě za zády? Je to fér. Model jsem chtěl vydat na svoje náklady. Neříkal jsem mu hledej vydavatele.
Je to fer co udělal?
Uživatelský avatar
Tomys
Příspěvky: 1059
Registrován: pon 12.12.2011 10:56
Bydliště: Sparta, Greece

Re: Jak to bylo s BMW M3 co vyšel v serii RSC

Příspěvek od Tomys »

Oooujeeee :-) Zábava na.dnešní den :-)
yvan
Příspěvky: 975
Registrován: pát 20.1.2012 23:01

Re: Jak to bylo s BMW M3 co vyšel v serii RSC

Příspěvek od yvan »

Nerej Tomys, to je vážná věc :roll:

Ach jo. Pořád to otevíráš, pořád to uzavíráš s tím, že se to nevyřeší a pak to zase otevíráš. Kromě tebe to asi nikoho nezajímá, ale když už mě veřejně napadáš, co mám sakra dělat.

Kdyby sis aspoň nic nedomýšlel. Geneze:

1) Napadlo tě zvětšit a přebarvit model z ABC.
2) Napsals mi, jestli bych to nechtěl udělat. Plány, co s tím potom, neměls žádné. Mě s o nich teda neřekl.
3) Souhlasil jsem. S tím, že pak se uvidí, až bude něco v ruce. Ale chtěl jsem souhlas od autora, když už použiju jeho dílo. A podklady. Zdůraznil jsem, že mi to bude dlouho trvat, protože studuju.
4) Poslals fotky kovového modelu, sken z ABC. A že o tom autor ví, že použijeme jeho konstrukci.
5) Začal jsem kreslit. Dlouho mi to trvalo, ano. Nebyl čas. Kola jako první, na nich všechno uplně znovu podle mé konstrukce z Audi. Zvětšil jsem model ze skenu, překreslil, zkusil slepit. Katastrofa, model uplně mimo. Napsal jsem ti, že aby to nějak vypadalo, musí se to nakreslit znovu, protože to vypadá příšerně. Ale na kompletní konstrukci že nemám momentálně čas. Souhlasils, že to vypadá hrozně.
6) Dlouhá pauza. Nebyl čas. Věděls o tom.
7) Pořád dlouhá pauza. Prostě to tak bylo.
8) Vytvořil se prostor, napsal jsem ti, že to teda zkusím od nuly. Domluvil jsem se s autorem, že na tom jeden díl nezůstane stejný, ale jeho konstrukční nápady bych asi využil. Souhlasil, sám řekl, že jeho konstrukce je nepoužitelná a za co by to stálo.
9) Napsal jsem ti, že to teda zkusím. Sehnal jsem si výkresy, reklamy, fotky aut a začal jsem s bílým autem.
10) Bílé auto jsem ti poslal. Neměls čas, ale po nějaké době jsi to slepil. Fajn. Já jsem měl času víc, slepil jsem to taky, podle toho, cos napsal, jsem to ještě lehce doladil oproti mému výsledku.
11) Barvy a reklamy, konstrukce drobností. Průběžně jsem lepil barevný model.
12) Znal jsem se s Ondrou Hejlem. Tys mi do té doby neřekl, co s tím chceš dělat a neměls tehdy čas. Když ses snažil minule řešit neřešitelné, tak jsi potvrdil, že to tak bylo. Tak to teď neměň. Ondra Hejl mi nabídl, že by to vydal. Založil by sérii různých autorů a postaral by se o to. Já bych měl na starosti sem tam model, obálky, testy a prezentaci.
13) Napsal jsem ti, co ty na to, že by to Ondra vydával. Neměls problém.
14) Vyšlo BMW.

Zlom, nevím jaký ani kde.

15) Napsals mi, že jsem ukradl Michalovi Antonickému konstrukci z ABC a teď z toho profituju. A že si to myslí i Michal. Prý jste na obou autech našli stejné chyby. Napsal jsem, že tomu nerozumím a že napíšu Michalovi, co to má znamenat.
16) Změna. Napsals obratem, že takhle jsi to nemyslel. Prý jsem ukradl nápad a téma nebo něco a teď když bude Michal kreslit totéž, tak to bude vypadat, že to ukradl on mě. Domluvil jsem se s Michalem, že to probereme, protože to nechápu.
17) Mluvil jsem s Michalem. Osobně. Ve zkratce - nevěděl, o jakém nesmyslu hovořím. Body 15 a 16 jsme smetli oboustranně. "Stejné chyby" jsou jemné chyby zkreslením z výkresů. Nic velkého. Každopádně jsi je našel až po vydání, ne když jsi měl model slepený. S Michalem jsme se shodli, že nemá smysl se tím zabývat a radši vymyslíme něco do budoucna.
18) Předchozí nestačilo, máš nový problém. Ten jsem nepochopil doteď, takže k tomu nic nemám. Dodám jenom tolik.

Už minimálně podruhé se mě snažíš do něčeho vtáhnout a něco mi vsugerovat. Nemám tušení o co ti jde a pořád se na to ptám. Nechápu, čeho chceš dosáhnout a kde vznikl kdy jaký problém. Nejsi i přes opakované výzvy schopen říct, co ti vadí, kdy to najednou nastalo a co by sis představoval, že bude řešení. Už jednou jsi mi psal, že to asi nevyřešíme a že to řešit nebudeme. To když jsem chtěl přesně tohle. A už je to tady zase.


Vzhledem k tomu, že už jsem se vyjádřil a autor threadu už se globálně vyjádřil taktéž dost, myslím, že je vzhledem k bumerangovým tendencím veskrze zbytečné, nechávat to tu otevřené, protože to bych nemohl dělat nic jiného, než pořád dokola psát to samé. Že to nechápu, že nevím komu jsem ublížil a čím, co jsem udělal špatně a co se po mě chce. Děkuji za prostor, nehodlám ho již déle využívat.
JoseFxx
Příspěvky: 869
Registrován: sob 21.1.2012 15:51
Bydliště: Liberec

Re: Jak to bylo s BMW M3 co vyšel v serii RSC

Příspěvek od JoseFxx »

Tak jsem vůl já omlouvám se všem zúčastněným.
JoseFxx
Příspěvky: 869
Registrován: sob 21.1.2012 15:51
Bydliště: Liberec

Re: Jak to bylo s BMW M3 co vyšel v serii RSC

Příspěvek od JoseFxx »

Ještě doplním. Vlivem situace. Jelikož jsem porušil pravidla požádal jsem o Ban z tohoto fora na dobu neurčitou.
Toto vlákno prosím zamknout.
Zamčeno

Zpět na „Obecná diskuse“