Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
štefíno

|
Zaslal: 23.3.2011 9:46 st Předmět: Bf-109E-7 / Halinski / 1:33 |
|
|
Už delší dobu jsem chtěl vyzkoušet postavit si nějaké to letadlo, avšak zatím mám zkušenosti jen s hranatými modely. Jednou to přijít muselo a tak sjem začal stavět tohoto mezka. Šmikajda obsahuje 2 verze, které jsou výhodně rozložené, takže pokud si modelář okopíruje žebra a kokpit, má 2 modely za cenu jednoho ( teda mělo by to tak být, co jsem se díval ). Začal jsem stavbou klasické německé kamufláže, tj. fialovo černou. Ta se hodí k Bf-110, která je uložena v archivu. Napadlo mě , že by mohly tvořit dvojci jako dioráma, ale po přepočítání rozměrů to asi neklapne . Nicméně tento první mezek bude ve stavu generálky, druhý v pouštní verzi bude spíše nerozpitvaný. To se ještě uvidí.
Tady je náhled na šmikajdu...
A jelikož mi to nedalo tak jsem si musel nějaké ty patvary slepit. Protože ještě nemám okopírováno, musel jsem začít trochu odjinud. Takže první je na světě palivová nádrž.
 _________________ Co je malé, to je milé a v po...ličce roztomilé
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 23.3.2011 22:18 st Předmět: |
|
|
Dnes jsem si asi tak 2 hodinky hrál s vrchní částí kapoty. Časově náročné bylo jak tvarování tak retuš. V místech, kde na žluté barvě leží lehká šedá vrstva bylo potřeba hrany přejet špinavou černou vodou, aby tak nesvítily. Po tom všem trápení jsem pro dnešek spokojen...aneb na to že to bude ležet na zemi se to dá :haha:
Jak se tak dívám, budu muset trochu upravit hrany v ústích kulometů. Nějako se nám to třepí. _________________ Co je malé, to je milé a v po...ličce roztomilé
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Filip M.

|
Zaslal: 23.3.2011 22:21 st Předmět: |
|
|
U mě to máš pěkně složené - zase si připadám jako totální patlal, protože moje Porsche tak hezké není  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
History73

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 23.3.2011 22:28 st Předmět: |
|
|
citace: |
zase si připadám jako totální patlal, protože moje Porsche tak hezké není |
Ale prd! Pokud si tohle budeš říkat, ničeho nedosáhneš  _________________ Co je malé, to je milé a v po...ličce roztomilé
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Filip M.

|
Zaslal: 24.3.2011 17:08 čt Předmět: |
|
|
Dík  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 24.3.2011 23:09 čt Předmět: |
|
|
Vrchní část kapoty hotova. Nejdříve jsem chtěl udělat i vnitřek, ale je fakt, že jelikož kapota bude ležet na zemi, tak je to zbytečné. Takže jsem jen dodělal přední výztužné žebro.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
History73

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 25.3.2011 11:03 pá Předmět: |
|
|
Ve finále bych k tomu chtěl udělat podložku, která by měla vypadat asi nějak takto...
...takže kryt bude odložen na zemi. _________________ Co je malé, to je milé a v po...ličce roztomilé
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
History73

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 25.3.2011 19:30 pá Předmět: |
|
|
Dnes jsem zi začal hrát s něčím zajímavějším než kapota. Pustil jsem se do interiéru. Zhotovil jsem palubovku, "vypíchal" díry pro budíky, zasklil, udělal obroučky, natřel, oprýskal barvu, dodělal různé tlačítka, abych zplastičnil povrch. Dále jsem spatlal pedály. Taktéž jsem "vypíchal" vzduch, abych si to přitížil. A odpoledne jsem vyřezal žebral, spatlal nahrubo kokpit a udělal podlahu. Nakonec jsem osadil pedály na své místo.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Aikom222
|
Zaslal: 25.3.2011 21:55 pá Předmět: |
|
|
Paráda
Vybral sis moc hezké éro  _________________
Rozpracované: M4A3 Sherman, M25 Dragon Wagon |
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 26.3.2011 17:54 so Předmět: |
|
|
Dnes jsem zhotovil sedačku a dodělal něco na kokpitu. Pásy jsem trochu vylepšil. Naznačil vzorek textilu, udělal oka z drátu. Nic moc, ale lepší než ty původní.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 27.3.2011 20:30 ne Předmět: |
|
|
Víkend za námi a kokpit skoro dokončen. Dodělal jsem ruční brzdu , v originálním znění Páka na změnu výšky sedáku. Dále jsem přibylo kolo vedle pilota a z rámečku od plasťáku jsem si vytočil knipl. Tím jsem měl hotov základ kokpitu. Následovalo nalepení jednoho boku. Vše krásně sedí, doufám že tento milý fakt mě bude provázet i u zbytku modelu. Na bok jsem dodělat nějakou tu drobotinu, kterou jsem opět drobně vylepšil. Následovat bude druhý bok a tím bude kokpit hotov. Už je na čase páč tam začíná být poněkud těsno
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
scad

|
Zaslal: 27.3.2011 20:52 ne Předmět: |
|
|
Nádhera. Taky ho mám rozdělaného a taky plánuju obě verze. Mě osobně zatim vše sedělo. Pár chyb jsem si tam ale nadělal sám. Sleduju a sledovat budu. Co se týče kvality, tak jsi úplně někde jinde než já
Držim palce....  _________________ Utajené: Je toho dost
Odtajněné: Audi A4 DTM 2009, Kytary
Rozdělané: ME Bf 109 E-7/Trop., KA |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|