Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Col.P

Založen: 1.3.2007 Příspěvky: 195 Bydliště: Litovel Okres Olomouc
|
Zaslal: 15.3.2011 0:09 út Předmět: Minibox Oprava mostu / 1:300 - HOTOVO |
|
|
Tak jsem si dal malou oddychovku ve formě miniboxu.
Původní myšlenka byla výstavba dálničního mostu společně s nedalekou benzínkou. No jsem zvědav jak to dopadne, a aby to nebylo jak jeden můj kostlivec rozhodl jsem se to publikovat až když je víceméně hotovo
Nějaké drobnosti co se v diorámku budou vyskytovat:
Základ tvoří dvě polystyrenové desky o tlušce 2cm. No a tohle je návrh hrubé stavby jak by to mělo vypadat:

Po vytvarování a slepení jsem měl strach že by některé lomy koberce mohly prosvítat, tak jsem tyto místa natřel:
Základ tvoří koberec od firmy NOCH za cenu 170kč a s rozměrem 120x60 vystačí ještě na dost diorámek

Po dvou dnech pomálé práce bylo hotovo:
Pokud budete někdy pracovat s těmito koberci, dělejte to na řádné podložce a s vysavačem po ruce (Pro přilepení jsem použil klasiku herkules, drží výborně a neprosakuje zkrs koberec )

Náhled na most ve výstavbě:

Po domluvě v jiné části fóra jsem se ptal na olemování, nakonec jsem se rozhodl pro hnědou barvu. Rám měl být z balzy ale nakonec jsem radeji použil karton o dostatečné tlušce. Jako barvu jsem koupil tonovaci barvu pro primalex, je dostatečne hustá a lehce se míchají odstíny.
Celé diorámko je slepeno pomocí Lepidla pattex, sice stálo trochu více peněz ale drží spolehlivě polystyren a katron pohromadě.
Teď momentálně finišuji auta a nějakou tu techniku, pak budou následovat stroměčky 
Naposledy upravil Col.P dne 22.3.2011 12:55 út, celkově upraveno 2 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 15.3.2011 0:21 út Předmět: |
|
|
Hezký, bude to pěkné dioráma. Jen nevím s tím kobercem. Mě to opravdu přijde jako koberec na zem Chtělo by to nějak rozbít tu jednolitost. Ale tak to předpokládám, že bude učiněno za pomoci stromů a tak Ať se dílo daří, sám mám v plánu podobný projekt, taktéž výstavbu mostu, ovšem dle reality a se smutným koncem. _________________ Co je malé, to je milé a v po...ličce roztomilé
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VZadak

Založen: 21.9.2006 Příspěvky: 516 Bydliště: Jihozápadní Vysočina
|
Zaslal: 15.3.2011 14:11 út Předmět: |
|
|
Á bude Studénka. Až to doděláš, prodej to Böglovi na památku.
Vypadá to opravdu strašně modelově, kopce moc pravidelné, trávník jak na golf. V reálu je všude stará tráva, křoví a bordel. O to víc kolem silnic.
Zajímavý nápad a šikovné ruce, teď to trochu zreálnit. Držím palec. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šandík

|
Zaslal: 15.3.2011 14:18 út Předmět: |
|
|
Pokud se tam z citem nasází nějaké stromy a keře, tak to bude o dost lepší. Nechme se překvapit ;o) _________________ Nedá se tunit, ale staví se samo: http://sandikov.myminicity.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 15.3.2011 16:44 út Předmět: |
|
|
Sakra, přiliš mnoho indícií  _________________ Co je malé, to je milé a v po...ličce roztomilé
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VZadak

|
Zaslal: 15.3.2011 17:37 út Předmět: |
|
|
Jestli chceš,příspěvek smáznu,než si to někdo přečte
Nerad bych ti odkryl plány.[/code] _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miloš D.

|
Zaslal: 15.3.2011 18:57 út Předmět: |
|
|
Hodnotím zajímavý nápad.
Jen ten most je trošku nereálný - v případě že máš most obloukový už je zcela zbytečná střední stojka pod mostem ve středním dělícím pásu dálnice. _________________ Aktuálně: Lokomotiva 422.002
Hotovo:Zvonice - Lipník, Parní lokomotiva 423.001 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 15.3.2011 19:16 út Předmět: |
|
|
Vzadak: Ne vklidu, jsem psal z žertu Aspon se můžete těšit. _________________ Co je malé, to je milé a v po...ličce roztomilé
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VZadak

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Col.P

|
Zaslal: 15.3.2011 23:17 út Předmět: |
|
|
Berte toto diorámo prosím s nadhledem....
Začátek diorámka byl odstartován stavbou dvou jeřábu firmy APB od Františka Sochora, no a větrnou elektrárnu jsem tu už viděl tak jsem chtěl něco jiného. Proto bude AC 100 usazovat ocelovou konstrukci střechy benzínky a AC 700 bude usazovat jeden z oblouků.
Jistě je to celé kravina ale uvidíme jak to bude vypadat

Tu střední stojku už neurvu takže tam zůstane  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
AmatER

|
Zaslal: 16.3.2011 11:17 st Předmět: |
|
|
most je prostě "ozdobný", architekt a investor hrozně nutně potřebovali pumpnout erár o nějaký ten milionek navíc a nakydat tam víc betonu
Kdysi v časopise jsem viděl takhle udělaný železniční most na nějaké rychlodráze, kdy na stavebnicovým betonovým mostě byly "kvůli pohledu" udělány ocelový oblouky, jejichž funkce byla opravdu čistě ozdobná, protože to bylo vidět z nějakýho zámku či co. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chimenes

|
Zaslal: 16.3.2011 12:30 st Předmět: |
|
|
Col.P napsal: |
Berte toto diorámo prosím s nadhledem....
Začátek diorámka byl odstartován stavbou dvou jeřábu firmy APB od Františka Sochora, no a větrnou elektrárnu jsem tu už viděl tak jsem chtěl něco jiného. Proto bude AC 100 usazovat ocelovou konstrukci střechy benzínky a AC 700 bude usazovat jeden z oblouků.
Jistě je to celé kravina ale uvidíme jak to bude vypadat
|
Beru to s nadhledem, protoze pak uz by se dali resit i detaily - kolik vazi mostni oblouk, jaky je radius pro AC 700 a zda to na tuto vzdalenost dle zatezoveho diagramu da
Sorry za OT.
Jinak budu pozorne sledovat JS _________________
100% |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mike 000969

|
Zaslal: 20.3.2011 9:04 ne Předmět: |
|
|
Zatím je to moc hezký kdy bude pokračování?? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Col.P

|
Zaslal: 20.3.2011 9:09 ne Předmět: |
|
|
Pokračování bude brzo, zatím dělám stromečky a nějaké keříky, zároveň schne herkules a retuš u ac 700. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Happy
|
Zaslal: 20.3.2011 10:57 ne Předmět: |
|
|
Vypadá to opravdu hezky. Jen mě pak ještě napadlo, že podél dálnice mohla vést pomocná komunikace, kterou máme na D5 skoro po celé délce, ale když si vezmu D1, tak to pravidlem neni.
Určitě bych zkusil udělat někde fleky suché trávy, jak se psalo víšě. A na dálnici udělat třeba nehodu  _________________ Není pravda, že se straním. Já se jen nevnucuju
www.minimodel.cz
"Bez charakteru a slušného chování se nelišíme od opic, proto to vypadá, jak to vypadá" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|