|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Tomys Moderátor

|
Zaslal: 20.4.2009 21:40 po Předmět: USS SULACO by Alien99 / Jan Rükr / 1:430 / Beta |
|
|
USS SULACO...
Vojenská loď třídy Conestoga, postavená v roce 2169, pod správou armády, která je určena pro rychlý přesun mariňáků k misi, případně k převozu nákladu. Je proto zařízena velice prostě a ergonomicky. Hlavní operační část o délce více než 50 m je určena k provozu, přípravě mise a nakládání. Kromě kryoschránek a základních prostor se zde nenacházejí žádné další obytné místnosti, zbytek lodi pokrývá nákladní komory (v případě mise na LV-426 jsou zde uloženy výsadkové moduly a APC) a v zadní části poté motory. Loď je dlouhá 731,6 metrů, váha je 78.000 tun. Pojme až dva tisíce lidí a dosáhne až 1,8 násobku rychlosti světla. (Aliens, Alien3)
Loď je poháněna termonukleárním reaktorem Westingland A-59 3.6.
Pro modeláře zajímající se o sci-fi přichází pravděpodobně vrcholný model. Honza Rükr na něm pracuje již od ledna, ale podle dohody jsme informace drželi pod pokličkou až do akce na Chodově, kde bylo něco z modelu k vidění.
Tak tedy, zde vám postupně ukážu, co je již hotovo a popíšu průběh stavby. Honza sám bude něco doplňovat.
Model by měl být hotov do Lužánek 2010. Tedy do příštího jara. Tímto je zároveň zodpovězena otázka, kdy že model bude ke stažení.
Ještě důležitá informace. Model bude mít délku zhruba 1,7m, takže jistě půjde o jeden z největších papírových modelů v Česku a tak ho asi každý stavět nebude. Na rozložení modelu je použit program Pepakura.
A omlouvám se, že tento příspěvek je tak moc dlouhý. Je v něm obsažena práce za 4 měsíce.
Nechme mluvit obrázky.....
No zvolené měřítko je 1:430 a jako na potvoru Honza neudělal obrázek k tomuto měřítku
Proto Honza urychleně naznačil přibližný poměr velikosti modelu k velikosti běžných patlalů.
Tak a konečně celý 3D model.
Krásné tvary, že?
K Sulacu neodmyslitelně patří i Dropship.
No je potřeba znát přesnou velikost. Kvůli hangáru.
Kdo se dostal až sem, může se podívat na animaci 3D modelu.
http://www.youtube.com/watch?v=RpEwDhOJ9_I
Tak nějak vypadají rozložené antény.
A zde náznak textury
Sesterská loď The Patna
A další sesterská loď
Nejen Dropship, ale i únikový modul EEV je známá součást Sulaca
Funkce únikového modulu.
Tak a první vytištěné díly...Hurááá.
Ale ještě než se stříhne do Sulaca, malinký rozjezd na malém Dropshipu.
Pro nedočkavce. Můžete si stáhnout malinký Dropship.
http://rapidshare.com/files/208453452/Project_Sulaco_-_Dropship_01_02.pdf
Tisk doporučuji na papír gramáže 160. Okraje tisku podle obrázku.Samotné Sulaco je tisknuto na papír gramáže 240.
A konečně pořádné fotky.
No , nějaká ta chyba se najde.
Pěkně nám to roste.
A máme tady hangárovou sekci.
A další struktury.
A je tu první větší problém. Krabicový systém lepení modulů ssebou přinesl špatnou vlastnost disperzního lepidla. A to zkroucení styčných ploch a zprohýbání dílů. Kdo bude model stvět, tak už bude vědět, že toto je potřeba pohlídat. Honza to dolepením některých jiných dílů jakž takž srovnal.
Jeden zahraniční modelář, který o tomto projektu ví, navrhnul, aby Honza kostky mezi sebou více zamykal, čímž by zabránil deformacím. A také vnitřní výstuhy.Není to špatný nápad. Uvidíme jak se s tím Hozna popasuje.
Zatím vše. _________________ This is SPARTA !!!!!
Naposledy upravil Tomys dne 22.4.2009 21:32 st, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 20.4.2009 22:19 po Předmět: |
|
|
OOO ...dlouho očekávaný projekt je tu...už se nemožu dočkat pokračování  _________________ Co je malé, to je milé a v po...ličce roztomilé
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rben

|
Zaslal: 21.4.2009 0:29 út Předmět: |
|
|
tak to je parada. a tleksam a zaroven držím palec.
Nechce se mi ani věřit, že toto bude free model, a že autor nechce nijak "zpoplatnit" čas který do toho dal. Vím že je to úzká skupina lidí a že by kvůli tomuto nemělo smysl model vydávat ale i tak i když si asi nikdy neslepím toto "monstrum" tak se budu snažit nějak odměnit. protože toto se jen tak nevidí.
GRATULACE a přání úspěchů v další práci
PS: chyby a nesrozumitelnost prosím omluvte z důvodu času a úlekem nad kvalitou a velikostí tohoto díla. _________________ www.rbn.wz.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomys Moderátor

|
Zaslal: 21.4.2009 6:44 út Předmět: |
|
|
Nad vydáním Alienských modelů se uvažovalo. Jenže je tu zádrhel s autorskými právy, která dle cen kitů nebudou vůbec levná. Takže by mohl vzniknout problém. Neřešme tu jestli model vydat,či ne. Honzovi k radosti stačí, že to tady bude sledovat hodně lidí. _________________ This is SPARTA !!!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
modelar

Založen: 8.9.2007 Příspěvky: 182 Bydliště: Jablonec nad Nisou
|
Zaslal: 21.4.2009 7:26 út Předmět: |
|
|
PÁNI
Tak už jste s tím šli ven, říkal jsem si, kdy o zveřejníte. (Před nedávnem jsem na to narazil na jistém foru). _________________
http://pencin.myminicity.com/
Pracuji na Mikromodelech 1:250 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rohlos

|
Zaslal: 21.4.2009 8:49 út Předmět: |
|
|
Tomys napsal: |
..... Honzovi k radosti stačí, že to tady bude sledovat hodně lidí. |
Tak to si pis!!  _________________ Člověk žije, dokud se má na co těšit. I kdyby to měla být jeho smrt. (Rohlos)
3.BAP |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rben

|
Zaslal: 21.4.2009 11:35 út Předmět: |
|
|
jo tak práva ty mě nenapadly. leda tak prodat to přímo Alienům (myšleno držitelům práv)
Ale i tak budu dál sledovat _________________ www.rbn.wz.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radek Bitter
|
Zaslal: 21.4.2009 16:54 út Předmět: |
|
|
Teda pánové, zase slintám jak slimák u zákusku.
To snad ani neni možné, neni Honza nějaký MIMOZEMŠŤAN
Nemáte někdo navíc nějaký papír?? Asi se z toho PO.....
Honzo, je to SUPER práce, jen tak dál.
Tohle si na 1000% zaslouží pozornost a chválu.
Já jen tiše závidím. _________________ Čum sem, čum tam. Já taky čumím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
vas76
|
Zaslal: 21.4.2009 16:57 út Předmět: |
|
|
Tak to je PARÁDA. To bude super model. Dlouhou dobu jsem o tomto modelu snil a ted se sen stavá realitou. Vašek |
|
Návrat nahoru |
|
 |
synchronime
|
Zaslal: 21.4.2009 20:04 út Předmět: |
|
|
Hmmm, tohohle okamžiku jsem se obával. Jan Rukr je zajímavý mimo jiné tím, že mě na víc než půl roku oderval od malování miniatur a donutil lepit papírové modely. Ale tohle? To bude dilema, dát tomu dva roky, nebo to NEMÍT? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomys Moderátor

|
Zaslal: 21.4.2009 20:30 út Předmět: |
|
|
Takže to ani netrvalo dlouho a máme zde další posun. Na přídi je vidět segment, na nějž přijdou nalepit antény...
 _________________ This is SPARTA !!!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Swab

|
Zaslal: 21.4.2009 20:58 út Předmět: |
|
|
tak to je hustý větší mazec snad z papíru ani neexistuje!!!!!!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radek Bitter
|
Zaslal: 22.4.2009 16:34 st Předmět: |
|
|
Jen mě tak napadlo, v jakém měřítku je již vydaný únikový modul EEV ??
Bylo by možné zveřejnit rozměry EEV 1:1,
jsem drobet úchylný a pokusil bych se ho popatlat 1:430. _________________ Čum sem, čum tam. Já taky čumím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomys Moderátor

|
Zaslal: 22.4.2009 19:49 st Předmět: |
|
|
Pořešíme a info sem hodím. Možná si ušetříš práci, páč modul bude taky. _________________ This is SPARTA !!!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomys Moderátor

|
Zaslal: 22.4.2009 21:23 st Předmět: |
|
|
Propočty kolik že papírů A4 padne na model, vychází číslo cca 200 stránek
Pokud někdo bude chtít zachránik pár stromů, může model vytisknout v poměru 2xA5 na 1x A4 a tudíž spotřebujete polovinu listů a velikost lodě bude pořád 75%, což je pořád macek.
 _________________ This is SPARTA !!!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
 |
Obsah fóra Papírové modelářství CZ
-> Sci-fi, fantasy a ostatní papírové modely / Sci-fi, fantasy and other paper models |
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Další
|
Strana 1 z 9 |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|