Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Šidi
|
Zaslal: 9.12.2008 16:35 út Předmět: |
|
|
Lepší je jednou vidět, než 100x slyšet. A já to viděl a dal bych Mistrovskej titul Frantovi a né tomu vyčpělímu Ještědu. Každej rok má Franta NOVEJ MODEL. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mick

|
Zaslal: 9.12.2008 17:41 út Předmět: |
|
|
to je 1:300? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
xzelix

|
Zaslal: 9.12.2008 19:45 út Předmět: |
|
|
Co říci na takovouto otázku?
Zkus se prosim Tě kouknout na název témata  _________________ Rozhodl jsem se, že budu žít věčně, a umřu jenom kdyby mi to nevyšlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 9.12.2008 19:51 út Předmět: |
|
|
Podle mě se Mick diví  _________________ Co je malé, to je milé a v po...ličce roztomilé
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frantisek Sochor
|
Zaslal: 11.12.2008 1:21 čt Předmět: |
|
|
S reportáží jsem skončil přípravou zásobníků materiálu. Nyní na to navážu a přidávám fotky, jak jsem postupoval dál. Z kartonu o tloušťce 1mm jsem udělal pomocná žebra, která jsem olepil izolepou. Do připravených komůrek jsem nalil docela hustou sádru a vytvaroval kupky budoucího materiálu. Po zaschnutí jsem povrch natřel Herkulem a posypal rozdrceným molitanem a nabarvil vodovkama s přídavkem bílé a a okrové školní křídy a vlepil do připravených ohrádek. Nepřesnosti napojení jsem maskoval do lepidla vtlačeným molitanem. Následovalo dobravení dolepeného molitanu a nalepení celků na podložku.
Co by to bylo za betonárnu bez mixů. Celkem jsem nakreslil 9 různých verzí na šesti a osmi nápravových podvozcích TATRA a Scania.
Docela pracné bylo zábradlí obtáčející se kolem dopravníku písku:
Dokončený model, tak jak byl prezentován na V. Mistrovství Miniboxů:
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TOm.a.s.h.

Založen: 11.10.2008 Příspěvky: 371 Bydliště: Slezské Rudoltice
|
Zaslal: 11.12.2008 9:57 čt Předmět: |
|
|
Teeeda ja čumím. Moc pěkné. Opravdu moc... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ridermann

|
Zaslal: 11.12.2008 10:10 čt Předmět: |
|
|
Teda to fakt nemá chybu.
Taky plánuju nějaký dioráma akorát v měřítku 1:100 pro moje kamiony _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MRK

|
Zaslal: 11.12.2008 10:27 čt Předmět: |
|
|
Je to paráda, veľmi podarené! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pawell

|
Zaslal: 11.12.2008 12:07 čt Předmět: |
|
|
uoztomiuy to je...
vyhrada se zabradlima teda plati porad... a ten sterk by podle me jeste snesl wash nejakou tmavou barvou, aby trochu zplasticnel... ale to jsou drobnosti. _________________ P.
(\__/) zZZzzZZzzZZZZ
(='.'=)
(")_(") |
|
Návrat nahoru |
|
 |
wedge

|
Zaslal: 11.12.2008 16:29 čt Předmět: |
|
|
Krásné a roztomilé diorámko... jen mam výhradu k tomu řidiči felicie UAMK... kdybych takhle viděl zaparkované auto v reálnu , tak si pomyslím akorád : "co je tohle za p*** ! "  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šandík

|
Zaslal: 11.12.2008 16:41 čt Předmět: |
|
|
Moc pěkné. Ty zábradlí bych sice taky řešil jinak a navíc bych rozhodně použil jiné stromy, ale přesto rozhodně smekám. _________________ Nedá se tunit, ale staví se samo: http://sandikov.myminicity.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VZadak

Založen: 21.9.2006 Příspěvky: 516 Bydliště: Jihozápadní Vysočina
|
Zaslal: 11.12.2008 17:05 čt Předmět: |
|
|
Je to opravdu hezké. Nedošlo ani ke zhuštění děje, takže je na podložce stále dost prázdných ploch. Jen kam to dát...
Já když potřeboval malé stromy, koupil jsem normálně stromky H0 a rozstřihal je na menší, někdy vzniklo i 5 kousků.
Hezký nápad a rychlá realizace. Model betonárny s pár mixy by nebyl marný na vydání. Zapa dostala dobrou reklamu. VZ _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radek Bitter
|
Zaslal: 11.12.2008 17:26 čt Předmět: |
|
|
Tak to je "FAKT HUSTÝ" to nemá chybu.
Zas čumím jak tele na cisternu mlíka  _________________ Čum sem, čum tam. Já taky čumím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frantisek Sochor
|
Zaslal: 11.12.2008 19:08 čt Předmět: |
|
|
wedge napsal: |
Krásné a roztomilé diorámko... jen mam výhradu k tomu řidiči felicie UAMK... kdybych takhle viděl zaparkované auto v reálnu , tak si pomyslím akorád : "co je tohle za p*** ! "  |
Inspiroval jsem se našimi Pomahači a Chrániči, jejichž auto jsem viděl podobně zaparkované na vyhrazeném místě. A nevypadalo, to že by šlo o nějaký zásah.
Sandik napsal: |
Moc pěkné. Ty zábradlí bych sice taky řešil jinak a navíc bych rozhodně použil jiné stromy, ale přesto rozhodně smekám. |
Chtěl jsem, aby se dioráma vzhledem podobalo modelům v měřítku 1:300 vydávaným WDS - proto ty stromy. Můžeš mi blíže popsat řešení zábradlí? Třeba bych to využil v jiném diorámatu.
Až bude zase chvilku čas a nálada, tak ještě provedu nějaké dobravení - např. štěrk, podklad, bočnice diorámatu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
komar

|
Zaslal: 11.12.2008 22:18 čt Předmět: |
|
|
Mno jo- na mě ta Weinerovská atmosféra dýchla po shlédnutí fotek..Inspirace klasikou klasicky ztvárněná...TLESKAČ. Dle mě to má vkus a setsakr* štýlo. Teď už jen ten podstavec...
A jedna otázečka, jen ze zvědavosti, pro představu... Jaké má dílko půdorysné rozměry? _________________ A je to... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|