| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
zerda23
|
Zaslal: 24.2.2010 19:56 st Předmět: Tatra 813 8x8 S1 / PMHT / 1:32 - HOTOVO |
|
|
Zdravím fšechny,
po delším zvažování jsem se pustil do tohoto modelu. O jeho stavbu se chci s vámi podělit. Jedná se o můj první příspěvek na tomto diskuzním fóru, tak snad to nějak nezvrtám
Začátek stavby byl docela v pohodě. Po přečtení předchozích příspěvků jsem se snažil vyvarovat chyb. Některé se tam přeci jen vyskytly, po nafocení jsou i docela markantní.
Vcelku mě zklamalo provedení ovládání natáčení kol na přední části. I přes velkou snahu nejsou kola v ose (tento problém se snad nějak vyřeší pomocí nalepení malých pásků a tím vycentrování os). Ostaní části se lepily dobře.
Dále budu pokračovat rámem.
zerda23 
Naposledy upravil zerda23 dne 20.4.2010 18:01 út, celkově upraveno 1 krát. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jezdec

|
Zaslal: 24.2.2010 20:10 st Předmět: |
|
|
Zdá se mi to, nebo to máš celý pokroucený? Dej si pozor na geometrii, hlavně u rámu. Ten když se ti nepovede, tak budeš mít velké potíže. Nevím kolik si toho už slepil, ale znám i lehčí modely pro začátek . _________________ Rozpracováno:
Tatra Jamal
Samohybná houfnice 2S1 / Quest / 1:25
Moje galerie |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Aikom222
|
Zaslal: 24.2.2010 21:20 st Předmět: |
|
|
Vítej mezi námi
Z té třetí fotky podvozku se mi zdá, že máš tu centrální rouru nalepenou z každé strany trošku jinak, zkus to opravit a dát to do roviny, protože potom bys mohl mít problémy ( jedno kolo "vypouklé" od kabiny, jedno zase "vcuclé" do kabiny)
Nedávno jsem model dokončil.
http://papirovemodelarstvi.cz/forum/viewtopic.php?t=6794
Najdeš tam odkazy ještě na další stavby Drtikolky na tomhle DF a spoustu inspirace a fotek V modelu je pár chyb (dočteš se ve vláknech)
Jinak jestli je to tvůj první model, docela sis naložil, ale aspoň si všechno vyzkoušíš Hodně štěstí  _________________
Rozpracované: M4A3 Sherman, M25 Dragon Wagon |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zerda23
|
Zaslal: 24.2.2010 21:34 st Předmět: |
|
|
Dík za přivítání
První model to není, aktivně jsem lepil tak před 10-12 lety, hlavně modely z ABC, pak jsem to na "chvíli" odložil, abych se k modelaření vrátil tak před rokem. tohle je asi 6 model po návratu, ale je to první se kterým se tu "chlubím".
S těma rourama máš pravdu, je to tam dost nakřivo a mimo, ještě si rozmyslím co s tím. Možná dodělám kabinu a osatní celky, pak to poskládám na sucho a uvidím jak to bude vycházet
Jinak za každou připomínku budu vděčen.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ZrO
|
Zaslal: 24.2.2010 21:59 st Předmět: |
|
|
Vyzerá to pekne len by som trosku retušol prednu napravu
Najhoršie je natomtom modely to,že nikdy sa nepodarí urobit vytáčanie kolies na rovno vždy jedno dve kolesa utekaju trosku bokom ked sa pustím do tohto modelu budem sa snažit prednu napravu urobit čo najlepšie čo najlepšie. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alfik

Založen: 18.3.2008 Příspěvky: 255 Bydliště: Velká Hraštice 95
|
Zaslal: 25.2.2010 18:39 čt Předmět: |
|
|
Taky mám před dokončením tohoto modelu.
Je tam několik chyb jak v lepení,tak v návodu,ale dá se to zvládnout.
Nejhorší pro mě byla asi korba a pak mailer.Na ten velký pozor.Já se ho pokusil,,vytunit"No,mohlo to být lepší
Foto dám až dodělám kola a konečnou retuš.
Jak říká Jezdec-u tohoto modelu hoooodně záleží na rámu.Pokud se ten nepovede,pak bude celé auto jaksi invalidní a zkroucené.
Já ještě vyřezával,,vzduch"na nápravách.
Srovnat souběžnost předních kol lze úpravou táhel.Není to nic náročného.
A co interiér?Zkusíš?tenhle je můj.  _________________ Hotovo:Pár dakarských modelů, nějaký ten náklaďák,hrady,kostel v Poštorné
Rozpracováno:Pražský Hrad,valník k Liaz s hydraulickou rukou,
Motto:Neberte život příliš vážně,stejně z něj nevyváznete živí! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zerda23
|
Zaslal: 5.3.2010 8:11 pá Předmět: |
|
|
Práce na modelu pomalinku pokročily...
Hotový je rám plus "bedničky" kolem.
Dalším celkem, sice ještě ne komplentním je kabina. Kabina je i s interiérem. K zasklení jsem použil tenkou meotarovou folii. Na přilepení skel jsem objevil pro mě novou techniku použití oboustranné lepící pásky. Oproti mým předešlým zkušenostech s vytvářením interiérů a zasklívání okýnek, je práce s ní velice čistá, na sklech ani ne jejich okrajích nezůstávají zbytky lepidla, takže kromě "otisků prstů" je sklo téměř čisté Můžete posoudit sami
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zerda23
|
Zaslal: 25.3.2010 18:52 čt Předmět: |
|
|
Po delší odmlce jsem se dostal zpět k modelu. Zkompletoval jsem kabinu (detaily zatím vynechávám na později), kterou jsem připevnil na rám. Ten byl doplněn bedničkama a nádržema.
Dále jsem se pustil do korby. Řešil jsem dilema, zda celou plochu podlepovat za pomocí herculesu, jelikož s ním mám neblahé zkušenosti. Proto jsem se rozhodl, zkust použít onu oboustranou lepící pásku. Na jednu plochu jsem nalepil široké pasy, hezky vedle sebe. Poté jsem je postupně jeden podruhém odlepoval, k mé velké radosti práce šla velice dobře. Pevný základ korby byl běhěm hodinky hotov, nedošlo u ní k žádnému nežaudocímu zkroucení atd. Našel jsem pro sebe velice dobrý postup podlepování velkých ploch Mohuho vřele doporučit
Fotky základu korby zde (zatím bez výstuží a ostatních detailů ):
zerda23 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 25.3.2010 19:02 čt Předmět: |
|
|
Vůbec to nevypadá špatně. Retuš vypadá dobře, geometrie taky celkem vpořádku. Jestli opravdu je, to poznáš až to posadíš na kola . Jen tak dál  _________________ všude dobře,u lepení nejlíp
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alfik

Založen: 18.3.2008 Příspěvky: 255 Bydliště: Velká Hraštice 95
|
Zaslal: 26.3.2010 7:20 pá Předmět: |
|
|
Dobrý nápad s tou páskou
Já to taky nelepil celoplošně,ale jen nahoře pásek a pak v tom zkosení a zase pruhy dole na dně..Měl jsem strach jestli to něco neudělá ale dobrý to je.Teď pozor na ty žebra,ráda se kroutí a nechce se jim tam být. _________________ Hotovo:Pár dakarských modelů, nějaký ten náklaďák,hrady,kostel v Poštorné
Rozpracováno:Pražský Hrad,valník k Liaz s hydraulickou rukou,
Motto:Neberte život příliš vážně,stejně z něj nevyváznete živí! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zerda23
|
Zaslal: 6.4.2010 17:33 út Předmět: |
|
|
Vystavuji další fotky
Dodělal jsem komplet korbu - výstuže atd. Prace byla v pohodě, výrazné problémy jsem nezaznamenal. Zde jsou nějaké fota :
Dále jsem se pustil do koleček. Budou i z dezený, které mi zaslal Teo. Jelikož s nimi pracoval vůbec poprvé, tak jsem nevěděl co čekat. Žádné nepřijemné překvapení mě nečekalo, prace s nimi je v pohodě. Zatím jsem stihl komplet pouze 2 kola zadní nápravy (časový press v práci je velký ). Zde jsou jejich fota.
zerda23 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zerda23
|
Zaslal: 19.4.2010 18:35 po Předmět: |
|
|
Zdarec fšem,
podelší době přináším další fotky.
Po zkompletování zbývajících kol jsem došel k závěru, že by chtělo Tatru postavit na všech 8 kol. Vzhledem k mé špatné práci na nápravách jsem měl obavy jak mi to bude vycházet, zda-li přední kola nepůjdou každé jinam. Po nalepení jednotlivých částí (středová část se musela o cca 4-5 mm zkrátit) jsem se pustil do "vycentrování" předních kol a to pomocí tenkých prožků papíru. Po větší námaze se mi zdá že se mi to celkem povedlo, však posuďte sami.
Tatra i s kolesama
Dále jsem se pustil do maileru. Z tohoto jsem měl trochu obavy, jelikož jsem přesně podle návodných kreseb nechápal jak na to. Ale naštěstí mi to hlava pobrala, mailer funguje do všech poloh a snad tak bude držet i korbu. To se přesvědčím snad dneska večer či zítra.
zerda23  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zerda23
|
Zaslal: 20.4.2010 18:00 út Předmět: |
|
|
..ar
tak dneska vystavuji fota hotové Tatrovky. Jsem se svojí prací nadmíru spokojen, zas jsem se posunul o kousek dopředu Tak snad se budou fota páčit.
A může holka k ostatním . Za chíli to bude chtít novou poličku
P.S. A já "blb" na modelu něco zapomněl... Kdo uhádne co ???
Good luck fšem
Zerda23 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VZadak

Založen: 21.9.2006 Příspěvky: 437 Bydliště: Jihozápadní Vysočina
|
Zaslal: 20.4.2010 19:20 út Předmět: |
|
|
| Výsledek je dobrý, gratuluji. Jelikož mé oko se vždy upne na nějaký detail, je škoda, že výfukový vývod je hezky zaoblený a přívod do tlumiče papírově hranatý. To je ale jediné, co bych tak mohl vytknout. Pěkná práce. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Aikom222
|
Zaslal: 20.4.2010 21:48 út Předmět: |
|
|
Velice dobrý výsledek GRATULACE  _________________
Rozpracované: M4A3 Sherman, M25 Dragon Wagon |
|