Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Michal Dostál

Založen: 25.2.2009 Příspěvky: 417 Bydliště: Jablonec nad Nisou
|
Zaslal: 11.10.2011 18:49 út Předmět: Kawanishi N1K2-J Shiden-Kai / Model Hobby / 1:33 |
|
|
Ahoj
Nějak mně přestalo bavit pracovat na Helldiverovi.
Tak než abych to pokonil, tak se na na chvilku pustím do téhle krásky .
http://papirovemodelarstvi.cz/forum/viewtopic.php?t=5675
Poprvé zkusím jiné letadlo než od Hala. Model Hobby podle prvního prozkoumání odvedlo dobrou práci,
až na hodně měkký papír tak uvidím.
Vystřihovánka obsahuje i zbraňové šachty, to mně hodně ulehčí práci.
Začal jsem palubní deskou.
 _________________ --------------------------------------------BLOG---------------------------------------------
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Robert Blaschke

Založen: 25.8.2007 Příspěvky: 335 Bydliště: teraz Bratislava
|
Zaslal: 11.10.2011 18:55 út Předmět: |
|
|
Stroj sa mi páči, ale to opadanie farby až na plech nemám rád, aj keď u Japoncov to bola realita. Budem pričumovať  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tomys Moderátor

|
Zaslal: 11.10.2011 18:57 út Předmět: |
|
|
ÚCHYLE  _________________ This is SPARTA !!!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mirec
Založen: 5.11.2007 Příspěvky: 21 Bydliště: Odorin- Slovensko
|
Zaslal: 11.10.2011 19:13 út Předmět: |
|
|
Neviem ci to tu uz niekto vysvetloval, ale aj tak. Olupovanie farby na japonskych lietadlach nebolo vplyvom nekvalitnej farby, prave naopak Japonci mali velmi kvalitne farby, ktore si pred vojnou objednavali aj Amici.
Avsak pocas vojny niekomu napadlo, ze je rychlejsie striekat lietadla rovno kamuflaznou farbaou cize bez zakladovky. To preto to olupovanie.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
martanek41
Založen: 12.3.2007 Příspěvky: 1157 Bydliště: Jablonec nad Nisou
|
Zaslal: 11.10.2011 19:15 út Předmět: |
|
|
Aha .... prý "Začal jsem palubní deskou" ....
Znám spoustu lidí, kteří by za takový začátek dali duši čertu ... a pak s klidným svědomím propadli peklu ...
Měl by jsi dělat technologa pro letecké vývojáře ...  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bernie Administrátor

Založen: 7.2.2006 Příspěvky: 1521 Bydliště: Viničné Šumice - Brno Venkov
|
Zaslal: 11.10.2011 20:04 út Předmět: |
|
|
....jen ho nechte, ať se šťaví.
Budíkovka je velmi slušná, ale co to bude platné, nebude-li model alespoň přerytý po jednotlivých plátech plechu. O nýtování ani nemluvě
To mi u tohohle panáčka dlouhodobě chybí - uvnitř je to zmáknuté bravurně, doplńky z vlastních pazour excelentní, ale pak to olepí barevným papírem - no fuj
Ten borec musí ještě hodně máknout.
Sedím v prní řadě jako náročný divák. Tak se ukaž  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Dostál

|
Zaslal: 11.10.2011 20:19 út Předmět: |
|
|
Bernie jen pro tebe
Blbě se to fotí a ještě hůře dělá, ale jedno křídlo přeryto a o nýtováno.
 _________________ --------------------------------------------BLOG---------------------------------------------
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
štefíno

|
Zaslal: 11.10.2011 21:13 út Předmět: |
|
|
Zkus si sehnat na další letadlo jehlu průměru 00nic, respektive průměr měřítkového nýtu. Udělá ti to v papíru kroužek, který je xkrát věrnější než dírka v papíru
viz můj mezek
 _________________ Co je malé, to je milé a v po...ličce roztomilé
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kuba78

|
Zaslal: 11.10.2011 21:40 út Předmět: |
|
|
palubovka ma byt hladka a spise leskla, lemovani budiku moc hrube, srouby zapustene misto vystouple, prehazeny budiky, uprostred ma byt umely horizont..
jako fakt hruza, vypada to jak sbouchane z polske drevotrisky ze Sconta, neda se na to koukat  _________________ Quis custodiet ipsos custodes? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Dostál

|
Zaslal: 12.10.2011 7:24 st Předmět: |
|
|
No Štefíno, to bych se možná hádal co je xkrát věrnější.
No porovnej sám.
Nejdříve jsem chtěl dělat nýty stejnou metodou jako ty. Použil jsem nejužší jehlu kterou jsem sehnal, možná u nás prodávají jen koňské ,
ale velikost nýtů neodpovídá a vzhled podle mého vůbec ne. Zkušební vzorek vypadal přímo strašně.
Jelikož mně šlo hlavně o optické zvýraznění panelů a nýtů tak jsem se rozhodl o zavedenou techniku (u plasťáků) a to dírku v papíru .
Injekční jehlu jsem nechal jen na rychlošrouby. No ono jde hlavně o to co komu se líbí, já jsem s výsledkem spokojen a o to v modelařině jde ne . _________________ --------------------------------------------BLOG---------------------------------------------
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bernie Administrátor

Založen: 7.2.2006 Příspěvky: 1521 Bydliště: Viničné Šumice - Brno Venkov
|
Zaslal: 12.10.2011 11:01 st Předmět: |
|
|
Když se na to podíváte z pohledu kreslení nýtů jednotlivých vydavatelů, tak každý jde svou správnou cestou. Halík nedělá tečky, ale kolečka - takže štefíno na to jde dobře.
Spíš mě zajímá, jak se popereš s pomačkáním. Přiznám se, že mám na stole rozvrtané cosi od Hala, tak budu taky zkoušet, když to k něčemu bude, dám vědět  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Dostál

|
Zaslal: 12.10.2011 15:48 st Předmět: |
|
|
To mně nenapadlo podívat se na vystřihovánku od Hala,
má i větší rozteč nýtů cca 1,2mm, Model Hobby cca 0,9.
To nic nemění na tom, že podle fotek Shiden-Kai se mi zdá jen dírka věrnější, havně ta velikost.
Tady by to nevypadalo moc dobře onýtované injekční jehlou 0.33.
Pomačkání budu řešit buď podlepením, nebo přestříkání druhé strany základovkou, ještě nevím. _________________ --------------------------------------------BLOG---------------------------------------------
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kuba78

|
Zaslal: 12.10.2011 18:28 st Předmět: |
|
|
tecka nebo kolecko? tot otazka..
nyty se tmelily. takze na povrch to nevystupuje, nicmene vypada to trochu jako kolecko. ale v tomhle meritku je to stejne prdlajs videt takze tecka staci. _________________ Quis custodiet ipsos custodes? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JoskaM

|
Zaslal: 12.10.2011 18:33 st Předmět: |
|
|
Tak ti nevím, ale my v letově jsme nýty netmelili....tmelily se styčné plochy kostry s potahem. A pak spáry mezi kostrou a potahem. Nýty jen v případě, že vznikaly spáry. a to tak aby se nemuselo zbytečně odvrtávat a dávat větší nýt. _________________ Galerie: |
|
Návrat nahoru |
|
 |
TEO Moderátor

|
Zaslal: 12.10.2011 18:47 st Předmět: |
|
|
On si asi Kuba myslí, že se povrch letadla poprská stříkacím tmelem, vybrousí do hladka a pak stříkne finální barvou. Tímto způsobem by asi ty nýty viditelné nebyly, ale že jsou, tak se nýty asi nejspíš netmelí. _________________ PATLU ZDAR!!!
Nová Galerie |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|