Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Frantisek Sochor
|
Zaslal: 12.11.2008 1:16 st Předmět: Dioráma - Betonárka / 1:300 |
|
|
Tentokrát jsem se pustil do zpracování předlohy betonárky firmy ZAPA. Předlohou mi byla pobočka na Kačerově a některé části - zásobníky cementu se sluníčkem jsem si zase vypůjčil z Hodonína. Zatím mám nakresleny základní díly, drobnosti budu dokreslovat podle potřeby.
Pro ilustraci pár fotek předlohy

Naposledy upravil Frantisek Sochor dne 15.4.2009 15:17 st, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
medium

|
Zaslal: 12.11.2008 11:01 st Předmět: |
|
|
Tak to vypadá hodně dobře, už se těším až to pustíš mezi lidi. Další z Tvých zajímavých kousků  _________________ Do you think they'll try to break my balls? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frantisek Sochor
|
Zaslal: 16.11.2008 14:25 ne Předmět: |
|
|
Tak konečně nějaké fotky modelu. Musel jsem pár dní počkat než vyschnul sádrový podklad a ještě barva na něm. V mezičase jsem postavil nějakou tu drobotinu - autíčka a pár baráčků. Zatím jen osobní, mixy musím ještě nakreslit.
Jednotlivé modely jsou volně umístěny na podložce a nejsou kompletní.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
radecacek
|
Zaslal: 16.11.2008 16:35 ne Předmět: |
|
|
Můžu říct jen vau... moc pěkné |
|
Návrat nahoru |
|
 |
suhob
|
Zaslal: 30.11.2008 10:07 ne Předmět: |
|
|
keby len pekne, je to nahderne...som velmi zvedavy na tie mixy, hlavne v akej farebnej uprave budu...a chcel by som sa spytat ci bude tato sada volne na stiahnutie alebo bude vydana ofsetom? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vojta Č. Moderátor

|
Zaslal: 30.11.2008 11:40 ne Předmět: |
|
|
Malé, milé, roztomilé. Co na to Zapa? Přisype aspoň něco, když jim děláš takovouhle reklamu?
Jinak z těch jejich betonárek je stejně nejlepší kosmická základne v Kosmonosích  _________________ Př_dst_v_v_st j_ d_l_ž_t_jš_ n_ž zn_l_st. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bernie Administrátor

Založen: 7.2.2006 Příspěvky: 1521 Bydliště: Viničné Šumice - Brno Venkov
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
radecacek
|
Zaslal: 30.11.2008 12:48 ne Předmět: |
|
|
Já chci ten model taky:) Kolik a kde? Chci koupit:) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Daniel

|
Zaslal: 30.11.2008 12:54 ne Předmět: |
|
|
Tak tahle architektura je moje krevní skupina - škoda že to nebude asi k sehnání. Nu což, když ne šmikačkou tak aspon modelem se rád pokochám.
to Bernie: JJ, ty kanonýři jsou moc pěkní  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frantisek Sochor
|
Zaslal: 30.11.2008 13:29 ne Předmět: |
|
|
To: Vojta Č.:ZAPA na to zatím nic. Při shánění podkladů jsem psal na marketingové oodělení ohledně domluvení možnosti nafocení betonárky, to byla zatím celá moje komunikace.
To:radecacek: Model je ve vývoji, tudíž ho zatím není možné koupit .
Stavba pokračuje dál. Jako poslední jsem udělal čtyři zásobníky na cement. Ještě zbývají další čtyři. Konstrukce z drátků je hotová, zbývá jen jen nalepit zásobníky a dokreslit betonové patky.
Konstrukce je pájená z měděných drátků, protože se jedná o poměrně malé rozměry bylo potřeba použít šablonu slepennou z kartonu, nakterou byly nejprve nalepeny páskou nosné trubky, následně doplněné o výstuže. Všechny spoje pak byly spájeny, pak očičtěny acetonem a natřeny šedou agamkou. Bez pomocné konstrukce si pájení nedovedu představit, protože díky vedení tepla kovem bych jeden spoj zapájel a druhý by se mi rozpad.
Původně jsem zkoušel konstrukci slepit vteřinovým lepodlem. Všechno bylo fajn, až do doby, kdy jsem chtěl nalepit zásobníky. Spoje začaly povolovat a zachvíli jsem to měl rozloženo zpět na prvočinitele. Postup stavby je dokumentován následujícími fotkami.
Dalším problémem, který jsem řešil byla imitace štěrku a písku uskladněného v betonových ohrádkých. Nejprve jsem chtěl použít povrch P4 002 - písek. Štěrk bych udělal vytištěním tohoto povrchu v odstínech šedi. Pro ztvárnění nerovného povrchu by bylo potřeba povrch navlhčit, což v případě inkoustového tisku není možné. Nakonec jsem se rozhodnul pro imitaci pomocí velmi na jemno nastříhaného šedého a žlutého molitanu. Po nalepení na sádrový podklad přijde na řadu obarvení vodovkami.
Foto zse stavby zásobníků na cement
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jiri.k

Založen: 7.2.2006 Příspěvky: 607 Bydliště: praha horní měcholupy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
petear
|
Zaslal: 30.11.2008 18:47 ne Předmět: |
|
|
Máš to hodně pěkný Když jedu přess Svitavy, jezdím kolem Zapáckého hradu. Taky hezký. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pawell

|
Zaslal: 30.11.2008 19:41 ne Předmět: |
|
|
co me tam trochu bije do oci, je ta prihradovka z dratu a nad zasobnikem pak zabradli s cernym "vzduchem"... jinak se jen pridam k pochvalnym hlasum, prestoze tohle neni zrovna muj panak rumu - industrialni "architektury" mam v praci az nad hlavu...  _________________ P.
(\__/) zZZzzZZzzZZZZ
(='.'=)
(")_(") |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šandík

|
Zaslal: 30.11.2008 23:35 ne Předmět: |
|
|
Moc pěkné. Budeš dělat i ta otevřená okenní křídla, jako jsou na předloze? _________________ Nedá se tunit, ale staví se samo: http://sandikov.myminicity.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frantisek Sochor
|
Zaslal: 1.12.2008 12:45 po Předmět: |
|
|
Jj, mám je připravené, ale osadím je až na konec. Teď s tím pořád hýbu a mohly by se urvat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|